Шламови помпи за мръсна вода, гъсти течности

Шламова помпа

Шламови помпи за мръсна вода, гъсти течности

Хоризонтални едностъпални помпи за шламови и шахтни води с едностранно втичане на течността в работното колело, което е открит тип и е монтирано конзолно на вала на помпата. Модел Ш.

Температурен обхват: до + 80°С;

Механични неабразивни примеси с едрина 5-10 мм;
Допустимо съдържание на абразивни частици:
до 1 % от обема, максималнен размер до 5 мм;
Максимална плътност на течността:  до1300 kg/m3;
Химическа активност: pH=6,5-8,5; Материал за изпълнение- чугун . Уплътнение на вала- салникова набивка;
Помпите са за мръсна вода, неагресивни гъсти и кални течности, шламови и шахтни води. Те могат да се използват за земни работи в строителството, за отстраняване на наноси, за транспортиране на канализационни течности, в минната промишленост и въгледобива, за транспорт на кашообразна храна за животни, и др.

Шламови помпи модел Ш се свързват със задвижващия електродвигател чрез еластични съединители и се поставят на обща рама. Вариант на изпълнение „моноблок“ е възможен за помпа 6Ш35. В този случай помпената част се монтира директно на вала на електродвигателя, който е специално изпълнение- моноблок.

За добрата работа на помпения агрегат е необходимо да се промива помпата и инсталацията с чиста вода след употреба. Това се налага от естеството на кашообразните течности- сколнност от полепване и засъхване на работните органи на помпата и стените на тръбопроводите. Промиването става на собствен ход на помпата при отворен шибър на нагнетаелния тръбопровод в продължение на 25- 30 сек. Валът на помпата лагерува на радиални сачмени легери, които са монтирани в тяло лагерно. За смазване на лагерите в лагерното тяло се поставя грес (машинно масло). Охлаждането на меката набивка, уплътняваща вала става чрез подаване на вода в салниковата камера на нагнетателното тяло. Проточният канал на колело работно се оформя от диск преден и тяло нагнетателно или от диск преден, диск заден и тяло нагнетателно. На смукателния и нагнетателния фланец на помпата са прдвидени резбови отвори М12×1,5 за включване на вакуумметър и манометър.

 

Направи запитване

Запитване за продукт или услуга- чрез формата за запитване, на имейл sales@turbo-cb.com или телефон 0888727789.